Aktuellt

Här finner ni aktuell information från Friskolan Karlavagnen


Objudna gäster

Natten till onsdagen har vi haft objudna gäster på skolan. Man har krossat fönster i köket och tagit sig in den vägen. Polisen har besökt skolan på morgonen och tagit emot en anmälan på skadegörelsen. Inget verkar vid den första kontrollen vara stulet.

no comments


Öppet hus lördagen den 18 november kl 10-12

      Välkomna till årets Öppet hus!   Lördagen den 18 november kl 10.00-12.00.   Elever, personal och skolledning är på plats och verksamheten är i full gång! Fika finns att köpa!     Välkomna!!

no comments


Invigning av idrottslokalen & årets Pep-dag!

Äntligen har Karlavagnen en egen idrottslokal!

Och det är värt att fira! Torsdagen den 9 november blir en heldag med rörelse, kamratskap och hälsofrämjande aktiviteter på schemat - och självklart "klipper vi det röda bandet" vid idrottslokalen. För att hinna med så många roliga saker som möjligt den här dagen så förlänger vi skoldagen något och alla elever serveras avslutningsvis mellis i matsalen. Eleverna i F-1 slutar sin skoldag kl 14.00 Eleverna i 2-3 slutar sin skoldag kl 14.30 Vill man hämta sitt barn i vanlig tid så går det bra. Viktigt att Du meddelar resp. mentor om Du planerar att hämta kl 13.30! Då dagen kommer att innehålla aktiviteter där vi rör på oss så vill vi att alla elever har sköna/lediga (idrotts)kläder på sig - gärna ombytta redan på morgonen. En vattenflaska kan också vara bra att ha med sig! Varmt välkomna till årets Pep-dag, och till vår efterlängtade idrottslokal! Läs gärna mer om Generation Peps engagemang och arbete för att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. www.gen-pep.se

no comments


Höstlov v 44

         

Vecka 44 har vi höstlov på skolan!

Fritids har öppet som vanligt för de som anmält omsorgsbehov.

Vid ev frågor om lovfritids kontakta Malin Isgren (malin.i@friskolankarlavagnen.se).

no comments


Halloween-maskerad 27/10

Fredagen den 27 oktober får de som vill komma utklädda till skolan. Det är självklart frivilligt! (Inga masker)

no comments


Vernissage & dropin-fika 5/10

Torsdag den 5/10 har vi dropin-fika och vernissage på fritidstid (kl 14.00-16.30). Detta blir avslutningen på vårt gemensamma miljötema "planetskötarna". Varmt välkomna att ta del av elevernas temaarbeten & samtidigt passa på att fika lite!

no comments


Studiedag 18/9

Måndagen den 18/9 är skolan stängd. Fritids är öppet som vanligt för de som har anmält omsorgsbehov. Vid ev frågor kontakta gärna fritidsföreståndare Malin Isgren.

no comments


Skoltröjor

Fr o m idag, torsdag 7/9 t o m fredag 15/9 kan man beställa Karlavagnens skoltröja. I år finns de i färgerna röd, royalblå och svart. Storlekar (dubbelstorlekar): 110/120, 130/140 och 150/160 (går även att få i vuxenstorlekar S-XXL). T-shirt 100 kr   **   Huvtröja med magficka 210 kr  **  Collegejacka med dragkedja 310 kr "Friskolan Karlavagnen" - tryck på ryggen.   Om Ni vill prova vilken tröja som passar bäst - så finns en "provstege" på skolans expedition. Beställningar lämnas till Carina på expeditionen eller via mail carina@friskolankarlavagnen.se - senast fredag 15/9. Betalning: kontant eller med swish, vid leverans.

no comments


Skoljoggen 13/9

    Onsdagen den 13/9 går årets "Skoljoggen" av stapeln. Skoljoggen arrangeras av Skolidrottsförbundet och är en manifestation för rörelseglädje och hälsa. På Karlavagnen samlas kl 12.30 vid scenen för en gemensam uppvärmning och start. Ombyte till "träningskläder" är frivilligt, men bra skor är att rekommendera. Vi bjuder på dryck och frukt vid målgången.   Frivillig Springslant - Information från Skolidrottsförbundet : "Samtidigt som elever rör på sig gör de också gott för andra barn. I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland deltagande elever, skolpersonal, föräldrar och andra som engageras i insamlingen. Springslanten går till en förmånstagare, 2017–2021 är det Clowner utan Gränser. Pengarna går första året 2017 till organisationens arbete för barn på flykt från Syrien. SWISH (OBS! se till att du har den senaste versionen av Swishappen) Ett enkelt sätt att skänka pengar är att använda Swish. Ni kan "swisha" valfritt belopp på telefonnummer: 123-9011263 (som du ser är detta ingen 070-nummer men det funkar precis som ett vanligt telefonnummer. Se till att du har den senaste versionen av Swishappen i din telefon.) så kommer pengarna direkt in på Skoljoggens 90-konto.  PLUS- OCH BANKGIRO Ni kan förstås även sätta in ert bidrag på 90-kontot: Plusgiro: 901126-3Bankgiro: 901-1263.  Är det så att du behöver ett vanligt kontonummer når pengarna fram till samma ställe på bankkonto 8901-1, 924 972 903-0 (Swedbank)"  Mer information finns att läsa på: http://www.skolidrott.se/Arrangemang/Skoljoggen/  

no comments


Dialogmöte med Strängnäs kommun 21/9

Tyck till om framtidens skola! Strängnäs kommun vill veta vad du som invånare tycker om skolan i Strängnäs kommun. Vad är bra? Vad kan bli bättre? Vad behöver vi förändra? Hur skapar vi en lärmiljö så att varje elev kan nå de uppsatta målen?

Till vårdnadshavare på Friskolan Karlavagnen och Friskolan Asken:

Välkomna på dialogmöte med utbildningschef Tony Lööw på Friskolan Asken torsdagen den 21 september kl 18-19. Läs mer om Strängnäs kommuns skolutredning och dialogmöten här: https://www.strangnas.se/sv/Nyheter/20172/augusti/tyck-till-om-framtidens-skola--delta-i-dialogmote/    

no comments