Aktuellt

Här finner ni aktuell information från Friskolan Karlavagnen


Januariblogg

Hej alla föräldrar! Jag hoppas att starten på det nya året har varit bra, vårterminen här på Karlavagnen har börjat fint. Eleverna har lekt och roat sig väl på rasterna i den snö som äntligen fallit, och den isbana som spolades på fotbollsplanen har varit mycket populär under veckan. En del i mitt arbete här på skolan är elevhälsoarbetet, det innefattar inte bara arbete med de elever som är i behov av extra anpassningar eller särskilt stöd utan handlar minst lika mycket om förhållningssätt och värdegrundsfrågor. På Karlavagnen är alla elevers hälsa allas angelägenhet och allas ansvar. Ett förtroendefullt samarbete mellan hem och skola är en förutsättning för att detta arbete ska fungera så bra som möjligt. Något som vi ibland hör och/eller ser bland eleverna är prat eller lekar inspirerade av det de ser och lyssnar på på nätet. Det är allt ifrån dataspel till youtube-klipp. Roliga saker och skrämmande saker. Verklighetstroget och fantasifullt. En del barn hanterar det och andra inte. Jag förstår att man som förälder inte alltid kan vara uppdaterad på alla spel som barnen spelar, eller ha koll på allt som händer hemma hos kompisar eller tillsammans med äldre syskon. Men något vi på skolan önskar och vill ha er hjälp med är att ni pratar med era barn om vad de gör på nätet och i spelvärlden. Våga ställa frågor och skapa er en uppfattning om barnens sysselsättning. Visa intresse och kanske spela/titta tillsammans. Precis lika självklart som vi frågar: hur har du haft det i skolan idag? Ska vi kunna säga: Vad har du gjort på nätet idag? Vår skolpsykolog Jenny Klefbom pratade om just våldsamma dataspel på Nyhetsmorgon för några år sedan. Om du är intresserad av hennes tankar kring hur barn påverkas av dessa spel och en annan lärares syn på saken så kan ni titta här: https://www.youtube.com/watch?v=MgsE-xleI1w   Jag önskar er alla ett fint februari! Vänligen Maria Verter, rektor

no comments


Team Karlavagnen söker en ny kollega till fritids

http://www.karlavagnen.org/aktuellt/lediga-tjanster/

no comments


Skridskoåkning v 5

Om kylan håller i sig så finns det under nästa vecka möjlighet att, på fritidstid, åka skridskor på vår spolade fotbollsplan. Måndag och onsdag är det förskoleklass och år 1 som erbjuds skridskoaktiviteten på fritids. På tisdag och torsdag är det år 2 och 3 som erbjuds möjligheten. Om man vill åka så tar man med sig skridskor (gärna med skridskoskydd) och hjälm. Tjockare vantar rekommenderas också. Det kan även bli aktuellt att åka skridskor under skoltid men då endast på lektionstid. Om det blir aktuellt hör mentor eller idrottslärare av sig med mer information.

no comments


Lediga tjänster

http://www.karlavagnen.org/aktuellt/lediga-tjanster/

no comments


Julavslutning på skolgården 21 december - Välkomna!

Välkomna på årets julavslutning! 

Eleverna har en "vanlig skoldag" fram till avslutningen kl 11.30.

Efter avslutningen går vi på jullov!

Hoppas att ni kan komma och delta i avslutningen!

God Jul & Gott Nytt År!

no comments


Friluftsdag Vasavallen 18 december

Tisdagen den 18 december har vi en friluftsdag att se fram emot! Det står bl a skridskoåkning på schemat. Vår idrottslärare Andreas mailar ut information om tider, utrustning m m inom kort.  

no comments


Julmarknad & Luciafirande 12 december

 

no comments


Nobelfirande 10 december

  Måndagen den 10 december firar vi Nobeldagen! Vi kommer bl a att få äta vår lunch vid fint dukade bord och - efterrätt serveras dagen till ära. Man får klä sig lite extra fint om man vill!

no comments


Öppet hus 17 november

Lördagen den 17 november kl 10-12 har vi Öppet hus på skolan. Elever och personal är på plats och vi vill gärna visa upp vår fina skola! Husmor & fritids serverar fika i matsalen! Varmt välkomna! Hälsningar Personalen på Friskolan Karlavagnen   (Till skolans elever har separat information mailats hem med info om tider och upplägg under Öppet hus-dagen. Hör av er till resp. mentor om informationen inte nått er.)    

no comments


Ny husmor

Måndagen den 5 november börjar Laila Karldén sin tjänst hos oss, som vår nya husmor! Linda som tidigare haft tjänsten kommer ni istället att träffa på fritids framöver. Vi hälsar Laila välkommen till Karlavagnen - och Linda välkommen till fritids!

no comments