Aktuellt

Här finner ni aktuell information från Friskolan Karlavagnen


Semesterstängt v 28-31

Nu önskar vi alla Karlavagnare -både stora och små - en riktigt skön ledighet☀️☀️Under v 28-31 har fritids semesterstängt! Välkomna åter vecka 32! Njut av sommaren!! 🌸🌸

no comments


Hälsningar från vår blivande rektor Maria

Hallå där! Vi befinner oss redan i maj månad och ett riktigt sommarhögtryck har slagit ro över oss. För all personal inom skolan är det även högtryck på insidan under dessa sista skolveckor. Teman ska slutföras, bedömningar ska skrivas och en sommaravslutning ska planeras. Karlavagnen har haft ett fantastiskt år på många sätt; där bl a samverkan mellan fritids och skola har ökat och där vi har njutit till fullo av att ha vår egen idrottshall! Inget av detta hade dock varit möjligt om det inte vore för alla underbara elever som vi har förmånen att få arbeta med. De utmanar oss, får oss att tänka utanför boxen och ger en himla massa skratt och positivitet. Så återigen: ett stort tack för att ni låter oss ta hand om det käraste ni har! Själv har jag snart tillbringat ytterligare ett år på Karlavagnen, men denna gång i en annan roll. Det är svårt att summera ett läsår som är så späckat av intryck och nya erfarenheter, men det jag känner driver mig mest är ändå möjligheten att få vara med och utveckla denna fina skola. Jag slås också ständigt av den samlade elevsyn som finns här, att all personal har elevernas bästa för ögonen. Det synliga elevfokuset var nämligen något som tilltalade mig mycket som pedagog på Karlavagnen, och detta synsätt vill jag absolut fortsätta hålla vid liv även som skolledare. Första terminen på rektorsutbildningen är också snart gjord, tillika hälften av det första juridikåret. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte var svårt eller intensivt i perioder, men jag känner samtidigt hur jag samlar på mig nya kunskaper och erfarenheter vad gäller juridik inom skolan. Den viktigaste lärdomen sker dock i de samtal jag har tillsammans med mina studiekompisar och rektorskollegor. Vi kan diskutera, jämföra, tipsa och luta oss mot varandra när tillvaron känns mer ”högtrycksbaserad”. Det är fortfarande några veckor kvar på terminen, veckor där man "knyter ihop säcken" och så småningom avslutar läsåret. Jag vill passa på att påminna er om att besvara de enkäter/utvärderingar om läsåret som vi skickat ut via mail. Det gäller utvärdering av fritids (alla årskurser) och skola (f-klass och år 3). Det är mycket värdefullt för skolans fortsatta utveckling att få ta del av era tankar och åsikter. Tack på förhand! Har ni några funderingar så är ni alltid välkomna att komma in på skolan, maila eller slå en signal. Min mail: maria@friskolankarlavagnen.se och telefon 0152-45050 eller 070-9182766. Önskar Er en skön sommar! Vänligen Maria Verter  

no comments


Skolavslutning 15 juni

Fredagen den 15 juni är det skolavslutning i Strängnäs domkyrka. I år börjar programmet i kyrkan lite tidigare än förra året, så det är samling på skolan kl 7.50 för att sedan gå i gemensam parad till kyrkan. Kl 8.30 startar programmet i kyrkan och det håller på i ca 45 min. Familj och vänner är också välkomna att vara med i kyrkan! Ni kan redan nu veta att vi låter eleverna gå in i kyrkan först för att få sina platser innan vi "släpper på platser" till våra anhöriga. Det är också trevligt, och uppskattat bland eleverna om familjerna står ute på kyrkbacken och tar emot paraden.   Efter programmet i kyrkan fikar de som vill i Månssons trädgård (egen medhavd fika). Varmt välkomna! Obs! Det är viktigt att meddela fritids om ert barn ska vara ledig efter avslutningen, eller gå på fritids.  

no comments


Portfolioexamen och avslutningslunch år 3

Det börjar bli dags att knyta ihop säcken för våra 3:or -och det känns både roligt och tråkigt på samma gång... Roligt för att det är en grupp elever som verkligen har utvecklats på bästa sätt! Vi är så stolta över dem alla! Nu är det dags för nästa steg, mellanstadiet, vilket betyder att de lämnar Karlavagnen. Och de kommer att vara saknade här hos oss! Vi hoppas att de gör som många andra "gamla elever" - tittar förbi emellanåt så vi får höra hur det går för dem.

  • År 3 har onsdagen den 13 juni sin portfolioexamen. Inbjudan och information skickas hem med eleverna.
  • På den sista riktiga skoldagen för terminen, torsdagen den 14 juni bjuds våra 3:or och deras mentorer på avslutningslunch vid fint dukade långbord.
Mer information om avslutningsdagen 15/6 kommer i ett separat inlägg.    

no comments


Halv friluftsdag 18/5

På fredag, 18/5, kommer vi att genomföra en halv friluftsdag under temat "Friidrott". Vi kommer att samlas på skolan som vanligt och sluta på skolan på vanlig tid. Årskurs 1 och 3 kommer tillsammans att genomföra friluftsdagen på förmiddagen (08:30-10:30) och förskoleklass och årskurs 2 är tillsammans på eftermiddagen (11:30-13:30). Aktiviteterna genomför vi borta på Sundby Näridrottsplats som ligger nedanför Friskolan Asken. Det är tre saker vi behöver att ni förbereder:

  1. Matsäck - Vi äter lunch på skolan men kan eleverna behöver något för att hålla energin uppe, te.x smörgås, frukt och vatten.
  2. Utrustning - Kläder efter väder. Gärna vettiga skor och något på huvudet som skydd från solen. Vi ska vara ute i två timmar oavsett väderlek. Vi kommer att hoppa, springa, kasta m.m.
  3. Ombyte - Något att byta om till efteråt om det är kallt eller blött. Just nu förväntar vi oss inget regn nästa vecka men håll gärna koll.
Om ni har några frågor är ni välkomna att kontakta mig - Andreas Hellmark (mail andreas@friskolankarlavagnen.se) Mvh Andreas  

no comments


Säker cykel år 3

Onsdagen den 16 maj besöker polisen årskurs 3 för utbildning i "Säker cykel".

no comments


Sommarfest

  Årets sommarfest kommer att hållas i samband med skolstarten i augusti - som en "uppstartsfest" Vi återkommer med mer information lite längre fram!

no comments


Lov 10-11/5

  Torsdagen den 10 maj är fritids stängt (röd dag). Fredagen 11 maj är fritids öppet för de som anmält omsorgsbehov.

no comments


Fritidshemmens dag 8/5

  Tisdagen den 8 maj firar vi "Fritidshemmens dag"! På Karlavagnen firar vi med mellis utomhus och aktiviteter kopplade till vårt pågående tema "Bonden i skolan". Vi välkomnar våra "fritids-föräldrar" att fira med oss och delta i dagens aktiviteter!

no comments


Sommarkollo 2018

no comments