Det lackar mot jul

Höstterminen är snart till ända, en termin som gått otroligt fort men som vi tillsammans fyllt med massor av nya erfarenheter och kunskaper.

När vi tänker tillbaka på terminen som gått så dyker flera härliga minnen upp. Den största glädjen med att arbeta på en skola är att få ta del av alla möten som sker. Möten elever emellan, eller mellan pedagoger och elever, men också träffar mellan hem och skola. Att se ögonen hos ett barn som gör en ny upptäckt, alternativt höra deras kloka tankar när de resonerar med varandra om vardagliga problem. Eller när föräldrar som besökt vårt Öppet Hus kommer in med svarstalongen och är helsålda på vårt engagemang för verksamheten. Det är de mötena som ger energi och som gör att vi påminns om varför vi är här. Vi är här för elevernas skull, och för att tillsammans med dem packa ryggsäcken för stora vida världen.

Av alla dessa minnen under terminen så är det ett som lyser klarast på vår himmel. Invigningsdagen av vår nya rörelsehall. Denna PEP-dag var en glädjens dag, lyckad på alla sätt och vis. Från att vi klippte det röda bandet på morgonen, till att alla barn mumsade hälsosamt mellis tillsammans med Pansar i matsalen. Vi är så glada över att nu ha vår alldeles egna hall som vi kan utnyttja till mer rörelse och roliga aktiviteter både i skolan och på fritids. Nu kommer vi ännu närmre vårt mål med 60 min rörelse per dag.

Vi skulle vilja avsluta detta inlägg med någon glad och käck fras om den fröjdefulla tid som nu står för dörren, men vi kan inte riktigt göra det. Att fira en jul fylld med värme, kärlek, trygghet och glädje borde vara en självklarhet för alla barn, men det är det inte. Förväntan på något stämningsfullt, trevligt och roligt byggs upp hos de flesta av oss. Men för många barn kommer den förväntan aldrig att infrias. Alla dessa barn vill vi uppmärksamma i detta nu. Därför vill vi uppmana er att sända en tanke till de som kämpar lite extra.

Vi ser mycket fram emot vårterminen 2018, men först lite välförtjänt vila.  Skolan börjar igen tisdagen den 9/1 kl. 08.30. Måndagen den 8/1 har både skola och fritids stängt för planeringsdag.

 

Tack för i år kära elever, personal och föräldrar!

God Jul och Gott Nytt år önskar all personal på Karlavagnen genom Maria Verter