Hälsningar från vår blivande rektor Maria

Hallå där!

Vi befinner oss redan i maj månad och ett riktigt sommarhögtryck har slagit ro över oss. För all personal inom skolan är det även högtryck på insidan under dessa sista skolveckor. Teman ska slutföras, bedömningar ska skrivas och en sommaravslutning ska planeras.

Karlavagnen har haft ett fantastiskt år på många sätt; där bl a samverkan mellan fritids och skola har ökat och där vi har njutit till fullo av att ha vår egen idrottshall!

Inget av detta hade dock varit möjligt om det inte vore för alla underbara elever som vi har förmånen att få arbeta med. De utmanar oss, får oss att tänka utanför boxen och ger en himla massa skratt och positivitet. Så återigen: ett stort tack för att ni låter oss ta hand om det käraste ni har!

Själv har jag snart tillbringat ytterligare ett år på Karlavagnen, men denna gång i en annan roll. Det är svårt att summera ett läsår som är så späckat av intryck och nya erfarenheter, men det jag känner driver mig mest är ändå möjligheten att få vara med och utveckla denna fina skola. Jag slås också ständigt av den samlade elevsyn som finns här, att all personal har elevernas bästa för ögonen. Det synliga elevfokuset var nämligen något som tilltalade mig mycket som pedagog på Karlavagnen, och detta synsätt vill jag absolut fortsätta hålla vid liv även som skolledare.

Första terminen på rektorsutbildningen är också snart gjord, tillika hälften av det första juridikåret. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte var svårt eller intensivt i perioder, men jag känner samtidigt hur jag samlar på mig nya kunskaper och erfarenheter vad gäller juridik inom skolan. Den viktigaste lärdomen sker dock i de samtal jag har tillsammans med mina studiekompisar och rektorskollegor. Vi kan diskutera, jämföra, tipsa och luta oss mot varandra när tillvaron känns mer ”högtrycksbaserad”.

Det är fortfarande några veckor kvar på terminen, veckor där man ”knyter ihop säcken” och så småningom avslutar läsåret. Jag vill passa på att påminna er om att besvara de enkäter/utvärderingar om läsåret som vi skickat ut via mail. Det gäller utvärdering av fritids (alla årskurser) och skola (f-klass och år 3). Det är mycket värdefullt för skolans fortsatta utveckling att få ta del av era tankar och åsikter. Tack på förhand!

Har ni några funderingar så är ni alltid välkomna att komma in på skolan, maila eller slå en signal. Min mail: maria@friskolankarlavagnen.se och telefon 0152-45050.

Önskar Er en skön sommar!

Vänligen Maria Verter