Välkomna!

ladda ned (5)

Hej och varmt välkomna till läsåret 2017/2018 på Friskolan Karlavagnen!

Hoppas sommaren varit skön, att härliga upptäcktsfärder blandats med lata och lediga dagar, och att batterierna nu är laddade inför höstens utmaningar.

På Karlavagnen är det mesta sig likt, men lite är också förändrat. Vi har några nya ansikten i personalgruppen och vi har ändrat om lite i våra lokaler.

Personal

Maria Verter är ett bekant ansikte för många, då hon arbetat på Karlavagnen tidigare. Vi är mycket glada att Maria valt att återvända till oss. Maria är en utbildad och mycket omtyckt lärare, som nu kommer att påbörja sin rektorsutbildning. Hon kommer att arbeta bredvid Eva-Lotta, som under läsåret går ner i tid och ”provar på pensionärslivet” på halvtid. Vi hälsar Maria välkommen tillbaka till Karlavagnen!

Elisabeth Nola Wedel är vår nya speciallärare. Elisabeth har tidigare bl a jobbat på Åkersskolan och Vasaskolan. Vi är jätteglada att även Elisabeth valt att arbeta hos oss på Karlavagnen.

På fritids har vi två nya/nygamla kollegor; Daniel Wikner är tillbaka hos oss efter en 2-årig fritidsledarutbildning. Daniel kommer att arbeta som resurs på skoltid samt på fritids. Karin Björkman är en ny bekantskap och hon kommer i första hand att arbeta på fritids. Karin är nyss hemkommen efter 1,5 år som reseguide inom TUI, där har hon bl a arbetat med aktivitets-/ och underhållningsteamen. Vi hälsar både Karin och Daniel varmt välkomna till Karlavagnen!

Vi vill också passa på att tacka, och lyckönska Henke och Adam som efter ett par år på Karlavagnen nu bestämt sig för att ”plugga vidare”. Lycka till killar!

Skolans organisation/hur-var vi jobbar:

Skolledning: Eva-Lotta (rektor), Maria V (bitr rektor), Carina (bitr rektor ekonomi/adm), Malin I (arbetslagsledare fritids) och Anna B (arbetslagsledare F-3)

Förstelärare: Anna B (bedömning) och Elin (portfolio)

Elevhälsogruppen (EHG): Eva-Lotta, Maria V, Elisabeth (speciallärare), Marita (skolsköterska), Maria ZA (kurator), Britt och Jenny (psykolog) och Lena (skolläkare).

Anti-mobbingteam: Eva-Lotta, Maria V, Carina och Malin I.

Förskoleklass: Anna B, Marina, Åsa, Fredrik och Ebba

År 1: Elin, Anna BL och Maria V

År 2: Anna A och Peter

År 3: Helena och Malin SK

Idrott: Andreas

Slöjd år 3: Angelica och Björn

Musik/samlad skoldag: Inga-lill

Husmor: Linda

Fritids och resursteam: Malin I, Pauline, Fredrik, Åsa, Daniel, Viktor, Anna G, Karin, Ebba, Inga-lill, Lena och Pernilla

Ni hittar kontaktuppgifter och mer information om skolans organisation här på vår hemsida www.karlavagnen.org.

Lokaler

Vi har, som vi skrev, även ändrat om lite i våra lokaler. Inga större förändringar i skolhusen, men Solens fritids (år 2-3 och morgonfritids) har fått tillgång till lite fler lokaler. Vi har också frigjort andra lokaler för fler grupprum. Ett större projekt och en större förändring är däremot vår nya idrottssal!

Precis innan sommaren blev allting äntligen klart och vi fick klartecken att ta över Djurklinikens gamla lokaler. En omfattande lokalanpassning/renovering är nu påbörjad.

Andreas kommer därför under den första delen av höstterminen att bedriva all idrottsundervisning utomhus, och då vi står utan omklädningsrum/dusch så kommer idrotten inte att kräva ombyte. Vi vet att detta inte är optimalt och ett drömläge, men med vår målbild i sikte ”En egen nyrenoverad idrottssal som vi har tillgång till hela skol- och fritidsdagen” – så är vi säkra på att det kommer var värt det! Vi hoppas på er förståelse för ett lite annorlunda idrotts-upplägg till att börja med under terminen.  Hör gärna av er till rektor Eva-Lotta eller Andreas om ni har några funderingar kring detta.

Information

  • Infomentor, skolans webbaserade lärplattform. Här hittar ni bl a klasslistor, veckobrev och skriftliga omdömen. Inloggningar delas ut till förskoleklassens föräldrar under den första skolveckan. Om du behöver hjälp att komma igång med programmet eller med nytt lösenord under pågående läsår, går det bra att kontakta Åsa Sandin eller Carina Eriksson.
  • Hemsidan ”www.karlavagnen.org” – här hittar ni bl a allmän information om skolan, kontaktuppgifter till all personal, skolblogg, kalender, matsedel m m
  • Facebook – här lägger vi ut bilder från verksamheten och små påminnelser/länkar till t ex nyheter på hemsida.
  • Tempus – fritids digitala närvarossystem. Kontakta Malin Isgren för att få hjälp med inloggningar, schemaläggning osv.

 

Det blev mycket blandad information! Tveka aldrig på att höra av Er om Ni har frågor eller funderingar! Ni når oss lättast på telefon 0152-450 50 (expeditionen) eller via respektive personals mail (se kontaktuppgifter på hemsidan).

Avslutningsvis vill vi också framföra ett stort TACK för att ni valt Karlavagnen! Och återigen, varmt välkomna till det nya läsåret! Nu kör vi igång!

 

Vänliga hälsningar

Eva-Lotta, Maria & Carina med personalimagesGLB86SZR